Projekt nadmorskiego zespołu hotelowego w Jezierzanach na Pomorzu Środkowym

Jezierzany /woj. zachodniopomorskie/ Projekt koncepcyjny: maj 2017. Pozwolenie na budowę: wrzesień 2017. Stan obecny: zrealizowany/ Projekt budynków i otoczenia Idziak-Sępkowscy ARCHITEKCI / Projekt wnętrz: mode:lina/ Zdjęcia: Studio Prototypownia.

To niezwykły projekt – jest ewenementem na rynku usług hotelarskich w Polsce. Zespół domów rekreacji indywidualnej oraz przestrzeń wspólna, na którą składają się: recepcja, basen, SPA, biblioteka, skład sprzętu sportowego i efektowny taras widokowy. Ośrodek zapewnia gościom wszelkie możliwe formy rekreacji i wygody. Ten projekt to sięgnięcie do architektonicznych korzeni naszej pracowni – łączenia tradycji z nowoczesnością. Wszystkie formy oparte są tu o archetyp prostej pomorskiej stodoły. Konstrukcja wszystkich budynków z dominacją drewna.  Cały projekt jest dosłownie pełen „smaczków” – od ogólnej kompozycji urbanistycznej, z drogą przebiegającą pod domami – po detale elewacji, z użyciem deski tradycyjnie opalanej ogniowo. Wszystko to razem sprawia, że jest to bardzo wymagający projekt i inwestycja – w ogóle. Ale nakład pracy z pewnością przyniósł spodziewane rezultaty.

Aranżacja wnętrz we współpracy z wrocławską pracownią: modelina-architekci.com


Więcej o naszym projekcie przeczytacie również na stronach:

sztuka-architektury.pl
elle.pl
whitemad.pl
archinea.pl
bryla.pl
vogue.pl
archiconnect.pl



Polecamy też funpage Camppinus Park na facebooku: https://www.facebook.com/camppinuspark/

This is an unusual project – it is unique on the hotel services market in Poland. The complex of individual recreation houses and a common space, includes: reception, swimming pool, SPA, library, sports equipment store and an impressive observation deck. The resort provides guests a lot of options for recreation and convenience. This project reach into the architectural roots of our studio – combining tradition with modernity. All forms are based here on the archetype of a simple seaside barn. Wood dominates as construction of all buildings. The whole project is literally full of functional, beautiful and not obvious detail: urban composition, road running under the house, details of the facade, using ancient Japanese wood burning technique of shou sugi ban to create a unique walls. The design and implementation of the buildings were demanding. But the work certainly brought the expected results.